Fri hemleverans! 1-3 dagars leverans
Fri hemleverans! 1-3 dagars leverans
Kontakta oss: [email protected] / 08-510 50 378

CRUELTY FREE | PFSA FREE | VEGAN | PARABEN FREE

Vanliga brun utan sol-misstag och hur du löser dem snabbt

Vanliga brun utan sol-misstag och hur du löser dem snabbt
13 januari, 2020 admin

Att använda brun utan sol är lätt om du vet hur du ska göra, och särskilt om du använder Tanrevel, som är en spraytan för hemmabruk. Men vad gör du om det har blivit helt fel och paniken infinner sig? Här är några av de vanligaste misstagen och hur du rättar till dem.

Det blev för mörkt

De flesta som använder brun utan sol vill ha ett naturligt resultat, vilket betyder att huden inte ska bli för mörk. Har detta ändå hänt dig finns det två trick du kan använda dig av.

Det bästa sättet är att ta ett dopp i en klorerad pool, eftersom kloret bleker bort färgen, särskilt om den är nyapplicerad.

Det är så klart inte alla som har tillgång till en pool, men som tur är kan du även lösa problemet i duschen. Börja med att smörja in huden med rikligt med olja tio minuter innan du går in i duschen. Det funkar i princip med vilken olja som helst som är till för att användas på huden. När du väl duschar bör du exfoliera huden ordentligt med en kroppsskrubb eller exfolieringshandske. Detta kommer att få en del av färgen att släppa så att det ser mer naturligt ut. Tänk bara på att skrubba jämnt över hela huden så att det inte blir fläckigt!

Händerna matchar inte kroppen

Om dina händer blivit mörkare än resten av kroppen kan du göra en naturlig blekningskräm med en tesked bakpulver, en halv tesked vatten och två teskedar citronjuice. Blanda ihop det så att det blir en kräm och gnugga det i tre minuter på dina händer innan du sköljer av. Du kan behöva göra det flera gånger för att få önskat resultat.

Bonustips: Undvik att få brun utan sol på handflatorna, det blir aldrig snyggt…

Brännan bleknar inte jämnt

Om din fejkbränna ser fin ut från början men efter några dagar ser ojämn ut så har du antagligen slarvat med exfolieringen. Dels är det viktigt att exfoliera innan man applicerar sin spraytan, men det är också bra att fortsätta exfoliera huden ungefär var tredje dag. Visst, det kan göra att brännan bleknar lite fortare, men den gör det i alla fall jämnt över hela huden. Men tänk på att första gången du duschar efter att du sprejat bör du inte exfoliera.

Dina naglar har blivit missfärgade

Det finns tyvärr inte direkt något att göra åt detta problemet, förutom att måla över med ett snyggt nagellack och vänta på att missfärgningen växer bort. Tänk i framtiden på att ha nagellack på naglarna när du använder brun utan sol så att det inte händer igen!

Mörka ringar under ögonen blev ännu mörkare

Även om man vill att ansiktet ska vara brunt och fräscht så finns det två ställen där man inte vill att spraytanen ska hamna, och det är under ögonen. Mörka ringar behöver liksom inte framhävas! Du kan enkelt undvika det här problemet genom att smörja huden under ögonen med Vaselin innan du sprejar.

Ta det lugnt!

Generellt kan man undvika många problem genom att låta processen ta sin tid. Skippa inte exfolieringen innan, spreja lugnt och jämnt och vänta med att duscha, diska eller andra aktiviteter som inbegriper vatten.

Och skulle något bli fel, oroa dig inte. Testa att exfoliera och tänk på att det bara tar några dagar innan misstaget inte syns särskilt mycket längre.

Vi måste ändå tillägga att Tanrevel är bra mycket lättare att använda än traditionella brun utan sol-krämer. Om du är orolig för fula linjer och skumma fläckar så är Tanrevel definitivt produkten för dig!

Perfekta brännan på 2 minuter!

Läs mer